Rotary Club Buziaş – “A servi mai presus de sine însuşi”

Categories Social, Uncategorized

Rotary este o organizaţie apolitică, internaţională, a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabileşte relaţii de bună inţelegere.

Membrii Rotary realizează proiecte care deservesc comunitatea şi care izvorăsc din probleme critice cum ar fi: sărăcia, foametea, copiii cu risc, analfabetism, mediu, sănătate, etc.

În 2005 se cartează Clubul Rotary Buziaş, care a reuşit să strângă în jurul său peste 25 de membri (majoritatea fiind din Timişoara), oameni de calitate ce şi-au unit eforturile pentru derularea de acţiuni şi proiecte în plan social, la nivelul oraşului Buziaş.

În cei 7 ani de activitate, Rotary Buziaş a fost implicat în numeroase proiecte, remarcabile fiind: Reamenajarea “Aleii Trandafirilor” din parcul oraşului; acţiuni de plantări de pomi; dotarea bazinului de recuperare al Centrului Medical “Cristian Şerban” cu o instalaţie de încălzire a apei bazată pe energie solară; activităţi de caritate pentru micuţii de la Casa de copii “Hansel si Gretel”, plus alte proiecte destinate elevilor din Buziaş.

Potrivit Ecaterinei Dobrescu, preşedintele actual al clubului, în anul rotarian 2012-2013 s-a hotărât ca atenţia să fie indreptată în special asupra copiilor de la  Liceul Teoretic Buziaş, foarte buni la invăţătură, dar cu posibilitati financiare precare. Astfel, la sfârşitul semestrului I al acestui an şcolar, 6 elevi din clasele VIII-XI au beneficiat de premii in valoare totală de 3000 lei.

În semestrul I al anului Rotarian 2012/2013, cele mai importante realizări au fost următoarele:

 – Sponsorizarea Centrului Medical “Cristian Şerban” cu suma de 26200 lei, o parte din fonduri fiind obţinute în urma organizării spectacolului “Janka”, susţinut de Maia Morgenstern la Timişoara;

 – Achiziţionarea de încălţăminte, îmbrăcăminte si rechizite şcolare în valoare totală de 2350 lei, pentru un număr de 6 elevi din Liceul Teoretic Buziaş, elevi cu probleme sociale deosebite. Proiectul va continua cel putin 3 ani de acum înainte;

 – Organizarea „Balului Toamnei”, bal de caritate, organizat în staţiunea Buziaş, la Hotel Parc;

 – Înfiinţarea Clubului Interact Buziaş, club ce se adresează exclusiv tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, având ca scop dezvoltarea calităţilor individuale şi participarea activă în soluţionarea diferitelor probleme sociale.

Membrii Clubului Rotary Buziaş merită toată atentia si aprecierile noastre. Comunitatea buzieşeană are nevoie de astfel de oameni, ghidaţi de principiul fundamental “A servi mai presus de sine însuşi”.

Site-ul buzieseanul.ro îşi propune să vă ţină la curent cu orice activitate întreprinsă de Clubul Rotary Buziaş, dar şi cu realizările Clubului Interact Buziaş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *