“Aventuri într-un oraş mic” – Impresii

Categories Cultura, Evenimente

După cum am fost informați dintr-o postare anterioară pe facebook , într-o joi de ianuarie, în data de 17 mai exact, a avut loc expoziția pictorului buzieșean Viorel Coman. Evenimentul s-a desfășurat într-un loc mai mult decât potrivit, la Café Text, Bastion Theresia, o galerie de artă care a reușit să creeze atmosfera adecvată, permițând lucrărilor să-și spună povestea de pe șevalete.

Pe lângă locație, bineînțeles, cei care au ajutat la menținerea atmosferei, au fost cei prezenți, de la artiști pictori, sculptori, colegi de breaslă, până la familie, prieteni și necunoscuți iubitori de artă. Alături de aceștia merită menționat și cel care s-a ocupat de vernisarea expoziției și anume, scriitorul și omul de televiziune Robert Șerban (a cărui emisiune vă invit să o urmăriți – Piper pe limbă, pe TVR 3), care de asemenea va și încheia aceasta scurtă prezentare, împreună cu câteva imagini:

„Viorel Coman pare că pictează cu voluptate şi cu un tip de frenezie pe care numai încrederea pătimaşă în artă o poate genera. Expoziţia sa, Aventuri într-un oraş mic, îi “trădează” vigoarea tuşei, cromatica generoasă şi o muzicalitate a înscenării fiecărei lucrări. Uneori labrintice, alteori epurate de posibile surplusuri vizuale, pânzele sunt legate între ele de firul narativ pe care artistul îl întinde printr-un oraş mic, în realitate, dar infinit în imaginaţia sa de pictor-povestitor. Aventurile pe care suntem invitaţi să le vedem au mai multe planuri temporare şi o sumedenie de personaje ce abia aşteaptă să fie activate de spiritul fiecărui privitor.” 

Postare semnată de Alexandra Coman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *