Replica autorităţilor locale cu privire la exploatarea gazelor de şist în perimetrul EX-11 Buziaş

Categories Actualitate

Gaze de sist

“Apariția în Monitorul Oficial al României a H.G. nr. 1188/04.12.2012, prin care se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX-11 Buziaş, încheiat între Agenția Națională pentru Resurse Minerale și S.C. Universal Premium – S.A., a stârnit dezacordul ferm al autorităților locale cu privire la această situație.

Subliniem faptul că, instituția noastră a înaintat Guvernului României, un memoriu prin care își exprimă dezacordul cu privire la aprobarea acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX -11 Buziaş și solicitând totodată revocarea sau după caz, încetarea prin orice modalitate legală a producerii efectelor H.G. nr. 1188/04.12.2012.

Având în vedere cele de mai sus, invităm cetățenii interesați la sediul primăriei (în holul instituției), zilnic, între orele 8:00 – 20:00, pentru strângerea de semnături de adeziune privind revocarea H.G. nr. 1188/04.12.2012.”

Tion.ro: Alger Viorel Ilaş – „Strângem semnături pentru că nu dorim să se exploateze gazele de șist. Aceste exploatări determină schimbări majore în solul din Buziaș și apropiere, pune în pericol atât zăcămintele de minerale, dar și apa freatică și siguranța clădirilor și, implicit, a cetățenilor. Determină, deci, asupra populației niște schimbări majore. Buziaş este singura stațiune balneară a judeţului Timiș și nu mi se pare normal ca nici autorităţile județene să nu ia atitudine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *