Eveniment – Chartarea Clubului Interact Buziaş

Categories Educatie, Evenimente
Interact Buzias

În data de 11 mai, în oraşul nostru, a avut loc un eveniment unic : chartarea Clubului Interact Buziaş.

Poate vă întrebaţi ce este un Club Interact? Interact este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, ce funcţionează sub tutela Rotary. El se bazează pe beneficiile directe şi indirecte ale lucrului în echipă a liceenilor de 14-18 ani. Astăzi, peste 200.000 de tineri, din peste 110 ţări aparţin celor peste 8700 cluburi Interact.

Interact Buzias

Făcând parte din familia Interact, am învaţat ce înseamnă voluntariatul, comunicarea, prietenia şi munca în echipă. În acest colectiv am descoperit că avem două mâini: una pentru a ne ajuta pe noi, iar cealaltă pentru a-i ajuta pe cei din jur. Prin activităţile noastre am realizat cât de important este spiritul de conducător, integritatea personală şi arătarea respectului faţă de oameni. În plus, am dobândit mult mai multă înţelegere şi bunăvoinţă.”, a spus unul dintre membrii acestui club.

La ora actuală, din acest club fac parte 20 de tineri, majoritatea din Buziaş, dar şi din comunele vecine. Numărul lor se arată a fi în creştere, deoarece tot mai mulţi tineri doresc să li se alăture. Cu ajutorul Clubului Rotary şi a Liceului Teoretic din Buziaş, ei sunt ghidaţi în activităţile lor de motto-ul: “A servi mai presus de sine”.

La această ceremonie specială s-au alăturat şi reprezentanţi ai Liceului din Buziaş, colegi rotarieni din Lugoj, Reşiţa şi Timişoara, cât şi prieteni interactieni din Reşiţa şi Timişoara, care au venit numai cu urări de bine şi sfaturi de viitor.

Evenimentul a fost unul cu totul deosebit prin unicitatea şi amploarea lui.

 

Postare semnată de Clubul Interact Buziaş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *