We Did It, Buziaș!

Categories Uncategorized
Lighet

Sâmbătă, 28 septembrie, profitând de vremea minunată de toamnă și respectând tradiția de câțiva ani a desfășurării acțiunii “Let’s Do It, România!”, în Buziaș s-au adunat 45 de voluntari care au dorit să dea un exemplu de moralitate și simț civic. Acțiunea s-a desfașurat pe durata a 4 ore, între orele 9:00 – 13:00, perioadă în care s-au colectat 230 saci de deșeuri.

A fost complet igienizată Păduricea Lighet, zona din spatele Casei de Cultură, dar și o parte din parcul stațiunii. We Did It, Buziaș!

Lighet
O parte din sacii colectați de minorii de la Centrul de Reeducare Buziaș

Zona Lighet

                                                                   In “inima” păduricii Lighet:

1

Câți buzieșeni au luat parte la această acțiune? 21.

18 dintre aceștia au fost de la firma Simea, o voluntară care a răspuns anunțului nostru de pe buzieseanul.ro, plus cele două persoane care au contribuit la coordonarea acțiunii.

De ce a participat un număr atât de infim de buzieșeni? Motivele sunt multiple. Suntem vicioși, orgolioși, vanitoși, egoiști, ori nu știm să ne organizăm timpul și prioritățile în viață.

După cum observați, nici elevii nu au luat parte la această campanie, nefiind invitați. Unul dintre motive a fost lipsa de fonduri pentru achiziționarea mânușilor menajere. Cel de-al doilea motiv are legătură cu lipsa de implicare a tinerilor din Buziaș în astfel de activități.
Dacă acum 3 ani au participat 120 de elevi, în anii următori, numărul lor a scăzut drastic, ajungându-se ca, la ultima ediție a campaniei “Let’s do it, România!” să participe doar 15 elevi.

Tineretul din România mi se pare inteligent, capabil, ca întotdeauna. România este o resursă inepuizabilă de inteligentă. Dar mi se pare și el prins în această horă infernală a egoismului. Am impresia că există puțin o adevărată dorință de a contribui la binele societății. Dar noi nu suntem o adevărată societate. Ce ne lipsește? Ne lipsește solidaritatea. (Ion Vieru, scriitor)

La anul vom apela din nou la tineret, cu speranța că elevii vor fi mai receptivi la astfel de acțiuni, formarea copiilor cu o conduită ecologică fiind deosebit de importantă.

Nefiind suficienți voluntari, anumite zone cartate au rămas necurățate. Este vorba de zona “ștrandului”, terenul din spatele cimitirului ortodox, unde buzieșenii continuă să arunce candele și coronițe peste gard, dar și un morman de gunoaie aflat în apropierea străzii Târgului.

  • Atenție! În caz că nu sunt suficente pubele în incinta cimitirului, vă rugăm să vă adresați administratorului.

Le mulțumim tuturor factorilor implicați: Centrului de Reeducare Buziaș, timișorenilor de la ResPublica, angajaților de la Simea, dar și Primăriei Buziaș, în special D-lui Ștef, și nu în ultimul rând, voluntarei G. M.

Apropo, cei de la ResPublica au venit cu cei mai harnici și frumoși voluntari:

Buzias

Sperăm ca respectul pentru mediul înconjurător să devină în timp o constantă în atitudinea buzieșeanului…și nu uitați, Buziașul suntem NOI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *